top of page

Heet van de naald!

De laatste nieuwtjes over Hot Spot

Hieronder vind je dus alle laatste nieuwtjes over het evenement. We wilden echter ook even vertellen hoe het evenement ontstaan is, hoe het er zal uitzien en hoe de vorige editie ging. Om deze verhalen te lezen, klik je gewoon hieronder op het juiste symbooltje.

Search

Updated: Aug 10, 2021



We willen aanknopen met de bouw van Hot Spot in een traditie van KSA Rooyghem die ver teruggaat in de tijd. Dus hebben we even gegraven in ons archief van 1932 tot nu om wat feitjes en weetjes terug te vinden.

In de jaren 1950 – 1960 – 1970 heeft KSA Rooyghem meer dan eens een modelkamp georganiseerd op het plein voor de kerk van Sint-Kruis. Waarom? Wel, om zo het jeugdbewegingsleven te demonstreren aan de Sint-Kruizenaars. Simpel! Er was dus een tent die werd opgezet, een kampvuurtje, je kon er een zelfkook doen. Kortom een gezellig eboel. Enkele Belgische franken werden toen gevraagd om de kas van de jeugdbeweging ook een beetje te spijzen.

Concreet was er bijvoorbeeld met zekerheid een modelkamp in 1954, in 1963 (n.a.v. het 35-jarig jubileum van KSA) en in 1977 (n.a.v. ons 45-jarig jubileum). We willen hiermee dus een oude traditie van onder een dikke laag stof halen en hopen dat we hen niet alleen eer aandoen, maar hen ook trots mogen maken met onze moderne remake!


Naast de klassieke modelkampen van de jaren 50-70, was er zes jaar geleden natuurlijk ook Houten Huis Sint-Kruis, waar KSA Rooyghem gesteund door KSA SKM 7000 euro inzamelde voor Banglabari. Er werd toen een Houten Huis gebouwd die een week lang het kerkplein van Sint-Kruis bezette en waar tal van activiteiten doorgingen om de buurt samen te brengen en te tonen wat onze jeugdbewegingen allemaal konden.


21 views0 comments




De naam van het evenement was een "stroke of genius" zoals dat dan heet in het Engels, maar hoewel cliché, zeker niet minder waar. We zaten al een volledige namiddag na te denken over wat we wilden bereiken met dit evenement. De vorige naam 'Houten Huis', was duidelijk en toepasselijk, maar was ontstaan naar aaneliding van de bouw een nieuw lokaal op de hoofdterreinen van KSA Roogyhem in de Engelendalelaan 18, ter vervanging van de oude Barak. We moesten iets vinden dat goed paste in ons idee om een ontmoetingsplaats te zijn voor jeugd en volwassenen van Sint-Kruis.

Een aantal goeie voorstellen kwamen, zoals 'ons huis', 'onder de torre', 'plein publiek', etc. Maar niemand was echt volledig overtuigd. Dus we trokken naar het kerkplein om even de toekomstige locatie op te snuiven in de hoop dat inspiratie zou toeslaan. And it did. Plots zei één van ons: 'zeg, wat denk je van Hot Spot'. Hot Spot? Ja, dat klinkt goed! Het straalt warmte uit, het linkt naar het idee om volk samen te brengen en is gewoon een toffe en clevere woordspeling. Zo werd de naam geboren! #stiefwarm

43 views0 comments

Updated: Aug 10, 2021



Net zoals bij het Houten Huis, willen we opnieuw ons verbinden aan een goed doel voor dit evenement. We zochten deze keer iets dichter bij huis en in lijn met onze rol als jeugdbeweging. We kwam uit op De Patio VZW.


De Patio is een vereniging zonder winstoogmerk (vzw) van 10 kleinschalige diensten binnen de bijzondere jeugdhulp in de regio Noord-West-Vlaanderen. In totaal zijn er tien afdelingen, waarvan er zeven hulpvormen bij elkaar aansluiten. Deze afdelingen bieden volgende bij elkaar aansluitende hulpverlening aan: contextbegeleiding, dagbegeleiding, verblijf, kamertraining en contextbegeleiding in functie van autonoom wonen en ondersteunende begeleiding.


De Patio is actief als erkende organisatie in de jeugdzorg en zet de jongeren centraal binnen haar hulp- en dienstverlening. Vanaf de geboorte tot aan de jongvolwassenheid van biedt De Patio hen hulp- en dienstverlening aan met bijzondere aandacht voor hun rechten op onderhoud, bescherming en inspraak en dit ook in zeer verontrustende situaties of situaties waarin de jongeren voor zichzelf geen vooruitzichten of ontplooiingskansen meer zien.

​

Bij de hulp- en dienstverlening worden de ouders actief betrokken. Met ouders worden steeds de opvoedingsverantwoordelijken bedoeld die daadwerkelijk (mee) instaan voor de jongere.


We helpen hen dus graag met de organisatie van Hot Spot!





9 views0 comments
bottom of page