top of page
Search

VOORLOPERS VAN HOT SPOT

Updated: Aug 10, 2021



We willen aanknopen met de bouw van Hot Spot in een traditie van KSA Rooyghem die ver teruggaat in de tijd. Dus hebben we even gegraven in ons archief van 1932 tot nu om wat feitjes en weetjes terug te vinden.

In de jaren 1950 – 1960 – 1970 heeft KSA Rooyghem meer dan eens een modelkamp georganiseerd op het plein voor de kerk van Sint-Kruis. Waarom? Wel, om zo het jeugdbewegingsleven te demonstreren aan de Sint-Kruizenaars. Simpel! Er was dus een tent die werd opgezet, een kampvuurtje, je kon er een zelfkook doen. Kortom een gezellig eboel. Enkele Belgische franken werden toen gevraagd om de kas van de jeugdbeweging ook een beetje te spijzen.

Concreet was er bijvoorbeeld met zekerheid een modelkamp in 1954, in 1963 (n.a.v. het 35-jarig jubileum van KSA) en in 1977 (n.a.v. ons 45-jarig jubileum). We willen hiermee dus een oude traditie van onder een dikke laag stof halen en hopen dat we hen niet alleen eer aandoen, maar hen ook trots mogen maken met onze moderne remake!


Naast de klassieke modelkampen van de jaren 50-70, was er zes jaar geleden natuurlijk ook Houten Huis Sint-Kruis, waar KSA Rooyghem gesteund door KSA SKM 7000 euro inzamelde voor Banglabari. Er werd toen een Houten Huis gebouwd die een week lang het kerkplein van Sint-Kruis bezette en waar tal van activiteiten doorgingen om de buurt samen te brengen en te tonen wat onze jeugdbewegingen allemaal konden.


21 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page