top of page
Search

De Patio

Updated: Aug 10, 2021



Net zoals bij het Houten Huis, willen we opnieuw ons verbinden aan een goed doel voor dit evenement. We zochten deze keer iets dichter bij huis en in lijn met onze rol als jeugdbeweging. We kwam uit op De Patio VZW.


De Patio is een vereniging zonder winstoogmerk (vzw) van 10 kleinschalige diensten binnen de bijzondere jeugdhulp in de regio Noord-West-Vlaanderen. In totaal zijn er tien afdelingen, waarvan er zeven hulpvormen bij elkaar aansluiten. Deze afdelingen bieden volgende bij elkaar aansluitende hulpverlening aan: contextbegeleiding, dagbegeleiding, verblijf, kamertraining en contextbegeleiding in functie van autonoom wonen en ondersteunende begeleiding.


De Patio is actief als erkende organisatie in de jeugdzorg en zet de jongeren centraal binnen haar hulp- en dienstverlening. Vanaf de geboorte tot aan de jongvolwassenheid van biedt De Patio hen hulp- en dienstverlening aan met bijzondere aandacht voor hun rechten op onderhoud, bescherming en inspraak en dit ook in zeer verontrustende situaties of situaties waarin de jongeren voor zichzelf geen vooruitzichten of ontplooiingskansen meer zien.

​

Bij de hulp- en dienstverlening worden de ouders actief betrokken. Met ouders worden steeds de opvoedingsverantwoordelijken bedoeld die daadwerkelijk (mee) instaan voor de jongere.


We helpen hen dus graag met de organisatie van Hot Spot!





9 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page