top of page

KSA? Wat is dat?

KSA staat voor Katholieke Studenten Actie, maar dat is al lang iets voor meer dan alleen studenten. KSA Rooyghem en KSA SKM zijn twee jonge en toffe jeugdbewegingen voor respectievelijk jongens en meisjes vanaf 6 jaar uit Sint-Kruis en Male waar, samen met razend enthousiaste leiders en leidsters, jongeren zich kunnen uitleven en ontwikkelen aan de hand van een waaier aan buiten- en binnenactiviteiten: van bos- en pleinspelen tot avontuurlijke trektochten en van een zelfkook tot een weekend en kamp!

 

Al tientallen jaren staat in de twee jeugdbewegingen elke twee weken een team van enthousiaste vrienden, beter gekend als leiders/leidsters, klaar voor uw zoon(tje) of dochter(tje). Zij geven aandacht aan opvoeding in zowel sociale als technische vaardigheden om samen met u uw zoon/dochter te zien groeien tot een persoon verrijkt door een kritische, open blik en met een zak waardevolle en onvergetelijke ervaringen. 

 

KSA Rooyghem valt trouwens voor zijn werking onder de provinciale koepel van KSA Noordzeegouw en KSA SKM onder de provinciale koepel van KSA West. Op nationaal niveau vallen ze onder de nationale koepel van KSA (voor meer info: www.ksa.be)

​

Voor wie is dat dan?

Iedereen is eigenlijk welkom bij KSA Rooyghem en KSA SKM, jong, oud, groot of klein. Wij geven er niet om. Iedereen mag meedoen. De leden worden ingedeeld in verschillende groepen (bannen) naargelang hun leeftijd. Voor KSA Rooyghem is dat:

 

  1. Kabouters: 1ste & 2de leerjaar.

  2. Pagadders: 3de & 4de leerjaar.

  3. Jongknapen: 5de & 6de leerjaar.

  4. Knapen: 1ste & 2de middelbaar.

  5. Jonghernieuwers 3de & 4de middelbaar.

  6. Aspiranten: 5de middelbaar.

​

Voor KSA SKM is dat:

​

  1. Sloebers: 1ste & 2de leerjaar.

  2. Stoeiers: 3de & 4de leerjaar.

  3. Roodkappen: 5de & 6de leerjaar.

  4. Jim: 1ste & 2de middelbaar.

  5. Sim: 3de & 4de middelbaar.

  6. Aspiranten: 5de middelbaar.

​

​

​

kapoentjes.jpg
knapen.jpg
kabouters.jpg
aspirant.jpg
jonghernieuwers.jpg
tiptoppers.jpg

En waar is dat?

Beide bewegingen hebben iedere twee weken houden een activiteit, meestal van 14u tot 17u in één van onze lokalen in Sint-Kruis en male.

 

KSA Rooyghem beschikt over heel wat lokalen in Sint-Kruis en Male. De hoofdlokalen van KSA Rooyghem bevinden zich in de Engelendalelaan 18a. Daarnaast zijn er ook nog twee lokalen in de Brieversweg en één in het Paalbos.  

​

KSA SKM heeft dan weer zijn hoofdlokalen in Paalbos, maar beschikt ook over lokalen aan het couvent in Male. 

​

Is het je nog allemaal wat onduidelijk, meer info vind je alvast ook op de twee websites hieronder!

​

​

Schermafbeelding 2021-08-06 113704.jpg
Schermafbeelding 2021-08-06 113718.jpg
bottom of page